dimecres, 22 de desembre del 2010

UN CAMÍ DE CAMINS

  

   



NOVA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
"UN CAMÍ DE CAMINS"
D'ANTONI DEIG I CLOTET,
BISBE I POETA



Va tenir lloc el divendres 29 d'octubre, a les 8 del vespre, a Mollerussa, la sala d'actes del Concell Comarcal del Pla d'Urgell. Hi va haver força assistència de públic.
  En l'acte, van intervenir-hi tres persones. En primer lloc, el Sr. Carles Tejedor, president de l'Associació Amics del Bisbe Deig, qui en justificà la celebració, al mateix temps que comentà quins són els objectius de l'Associació que presideix invitant els assistents a fer-se'n socis.
En segon lloc va prendre la paraula el Sr. Antoni Puigverd, poeta, filòsof i periodista. Aquest va parlar de l'Església a Catalunya i de la gran aportació cultural i patriòtica que hi ha fet al llarg de la història, i és dins aquest marc que va situar la figura d'Antoni Deig i Clotet, com un dels grans bisbes que més han aportat darrerament a favor del País.
I finalment Mn. Climent Forner que va parlar del Bisbe Deig poeta presentant-ne el llibre de poesia completa. UN CAMÍ DE CAMINS, del qual ha estat curador. El seu comentari el va acabar recitant-ne alguns poemes que feren les delícies de la gent, sigui de caire popular com el d'aquella filleta que treia aigua del pou de cal Bisbe, sigui aquell romanço enginyós sobre el "Decreto del bilingüismo en Menorca", en què s'alternen els versos en català i en castellà.
Aquesta de Mollerussa va ser la segona presentació del llibre susdit; la primera s'havia fet a Solsona a les darreries de Juny. I es preveu que se'n facin d'altres, no sols a Catalunya, sinó en altres Païssos Catalans. De moment, n'hi ha tres de previstes amb data encara per concretar: Bellpuig, Manresa i Navàs.


M. Altarriba