dimecres, 10 d’octubre del 2012

22è. RETAULE DE SANTA MARIA I SANT URBICI. ORATORI BREU Tex: Climent Forner. Música: Martí Just








MONESTIR DE SANTA MARIA DE SERRATEIX
                       FESTES D'OCTUBRE

Intèrprets:
La Polifònica de Puig-reig
L'Orquestra Municipal de Música de Puig-reig
La secció de corda de l'Escola Municipal de Música de Berga

ORATORI BREU
La segona vinguda del Crist


El 6 d'octubre passat, a Serrateix, dins del marc de les Festes d'Octubre, van tenir dos aspectes destacables que van fer lluir d'allò més les representacions. En primer lloc l'homenatge que es va retre a Mn. Climent Forner, rector de les parròquies de Serrateix, Viver i Sant Joan, a més de reconegut poeta, amb motiu dels seus 85 anys, que complirà el 31 d'octubre vinent; i l'estrena absoluta d'una obra musical, l'Oratori Breu, interpretat per homenatjar-lo.



L'esglesia plena de gom a gom (més de 350 persones) va gaudir moltíssim de les dues efemèrides. Quan es va acabar l'Oratori, a l'esplanada del temple, encengueren unes grans fogueres per a torrar el pa amb què ens obsequiaren, acompanyat de llonganissa, xocolata i mistela.
Fou patrocinat per diferents entitats i Ajuntaments, a més dels particulars que molt generosament varen fer la seva aportació perquè es pogués dur a terme, i a part, no cal dir, del Patronat d'Amics de Serrateix.





l'Endemà, diumenge, hi hagué la missa commemorativa de la fundació del Monestir, amb sermó del pare Jordi Castanyer, monjo del Miracle i amb cants de la Coral Sant Bartomeu de Casserres.
I com a punt final, un bon dinar medieval.